Inviterer til helt ny marka-fest

Holmenkollen Skifestival setter opp døgnåpen varmestue, lager egen familiecamp og nær dobler antall frivillige i marka.

– De tusen på tusen ute i marka er jo på mange måter Holmenkollens sjel. Det er heiaropene og flaggene som møter utøverne rundt hver sving og over hver eneste bakketopp som har gitt oss den unike posisjonen vi har i verdenscupen, sier daglig leder Kristin Vestgren Sæterøy i Holmenkollen Skifestival.

I fjor regnet man med at 70.000 mennesker var ute i marka i løpet av Holmenkoll-helgen. For å ivareta disse tar arrangørene i år flere grep.

– Marka er jo egentlig ikke vårt område, men siden det er vårt arrangement de kommer for ønsker vi å legge til rette så godt vi kan. Vi kommer til å være til stede hele døgnet for de mange som overnatter, og kan vise folk på plass og hjelpe til med praktiske tips og veiledning. I tillegg vil sanitet være lett tilgjengelig og politiet vil ivareta sikkerheten, sier leder for de frivillige i marka, Scott Reinhard.

LES MER: Bli med på afterski i Kollen lørdag 6. februar!

Inn i varmen

Han sa ja til ledervervet fordi han selv er glad i friluftsliv, og ønsker å bidra til at flest mulig kan få en fin opplevelse i marka. Med seg har han 25 frivillige, mot 15 i fjor.

For første gang åpnes en varmestue med servering ved Frognerseteren som vil holde åpent fra fredag og gjennom hele natt til lørdag, samt søndag. Det blir nattåpent salg av burger og pølser, kaffe og mineralvann og egen frokosttallerken for 100 kroner.

– Det er et sted folk kan komme inn og få varmen, og kjøpe seg noe mat og drikke. Selv om det nå er mildvær, er det jo spådd at det kan bli betydelig kaldere igjen frem mot 4.-7 februar, sier Reinhard.

_27A6683

Grille pinnebrød på OL-ilden

Det settes også opp en familiecamp ved Hemingseter, der det er kommet en ny sløyfe i år som gjør at man kan følge løperne tettere i en motbakke. Her vil studenter fra Norges idrettshøgskole ha ansvar for aktiviteter som bålbrenning og ansiktsmaling, og også skileik og akebakke om ikke for mye av snøen smelter over den neste uka.

– Og så kommer DNT Ung og skal grille pinnebrød på OL-ilden. I forbindelse med Ungdoms-OL på Lillehammer har vi vært så heldige å få OL-fakkelen ned til oss i forkant. Det blir fakkeltur fra Midstuen tbanestasjon til Hemingseter lørdag kl. 9:30, så også for de yngre skal dette bli en skikkelig fin skifest i marka, sier Reinhard.