Johnsrud Sundby vant endelig i Kollen

Martin Johnsrud Sundby trykket til fra start og sikret seg sin første femmilsseier i Holmenkollen.

Det ble gått hardt fra start under dagens femmil. Allerede etter 10 kilometer var det fire løpere som stakk fra resten. Maxim Vylegzhanin fra Russland, Didrik Tønseth og Niklas Dyrhaug fulgte Sundby tett rundt i Nordmarka. Til tross for flere rykk, hang de tre andre godt med helt til det var 15 kilometer igjen. Da var det kun Dyrhaug som var sprek nok til å følge maskinen fra Røa.

Etter 41 kilometer var det imidlertid slutt for Dyrhaug også. Det høye tempoet til Sundby ble for tøft og trønderen tapte terreng frem mot mål. Til slutt kunne Sundby gå inn til en relativt trygg ledelse og etter målgang kysset han snøen i skiarenaen. Verdenscuplederen har tidligere uttalt at det er en stor drøm for han å vinne i Kollen og i dag ble den drømmen endelig oppfylt.

– Jeg prøvde bare å gå fra starten og ville sjokkere konkurrentene. Men det var tøft å gå foran, for de kom fort bakfra. Men jeg klarte det. Endelig. Det har vært en drøm for meg, sier en tydelig rørt Sundby i seiersintervjuet med NRK etter løpet.

Maxim Vylegzhanin tok tredjeplassen foran Didirik Tønseth. Den andre forhåndsfavoritten, Petter Northug, spurtet inn til en sjetteplass, tre minutter bak vinneren.

Resultater 50 km menn:

  1. Martin Johnsrud Sundby (NOR) 2:08:41
  2. Niklas Dyrhaug (NOR) +18,8
  3. Maxim Vylegzhanin (RUS) +1:05,4
  4. Didrik Tønseth (NOR) +1:36,3
  5. Sergey Turyshev (RUS) +2:35,8
  6. Petter Northug (NOR) +3:00,8
  7. Francesco De Fabiani (ITA) +3:01,6
  8. Andrey Larkov (RUS) +3:01,9
  9. Alexander Legkov (RUS) +3:02,0
  10. Sjur Røthe (NOR) +3:02,1

Hele resultatlisten kan du se her