Hvem blir langrennsdronning og hoppkonge?

Holmenkollsøndagen er kommet og her kan du se hva som skjer i dag.

10:45 Langrenn, ungdomsstafett

Se fremtidens stjerner konkurrere i en av de tøffeste løypene i verden.

12:15 Langrenn, 30km klassisk kvinner 

Kan noen holde følge med Therese Johaug i bakkene opp mot Frognerseteren? Det er duket for den tradisjonsrike tremila og uten fjorårsvinner Marit Bjørgen til start så er Johaug kvinnen å slå. Astrid Uhrenholdt Jacobsen er bokstavelig talt på hjemmebane og viste god form under forrige helgs norgesmesterskap. Ingvild Flugstad Østberg har tatt store steg i distanserenn denne sesongen. Det er hennes foreløpige andreplass i verdenscupen sammenlagt et tydelig bevis på. Også skal vi heller ikke glemme Heidi Weng.

Av de utenlandske løperne så blir det spennende å se om noen kan utfordre den norske dominansen. De amerikanske kvinnene med Jessica Diggins i spissen trives ofte når løypene blir harde og distansene lengre. Klassiskspesialist Kerrtu Niskanen fra Finland er også en liten outsider til dagens løp. Og svenske Charlotte Kalla blir nok også å regne med.

Kom til Kollen og hei frem de norske damene!

Norske startnumre:

1 Therese Johaug
2 Heidi Weng
3 Ingvild Flugstad Østberg
7 Ragnhild Haga
10 Astrid Uhrenholdt Jacobsen
22 Kathrine Harsem
25 Barbro Kvåle
26 Silje Øyre Slind
27 Silje Theodorsen
31 Maria Strøm Nakstad
35 Marthe Kristoffersen
39 Marthe Bjørsgård
43 Lovise Heimdal
46 Thea Krokan Murud
47 Anna Svendsen
48  Kari Vikhagen Gjeitnes

Full startliste finner du her

14:15 Hopp, stor bakke menn

Etter en litt sur andreplass i gårsdagens lagkonkurranse, er det motiverte og revansjelystne norske hoppere som står klare i hopptårnet. Hoppgutta har vært særdeles jevne i prestasjonene så langt i årets sesong og kanskje klarer en nordmann å stå på toppen av pallen etter to hopp i Holmenkollbakken. Det er i så fall 12 år siden sist gang det skjedde.

Forhåndsfavorittene må nok dessverre sies å være fra andre nasjoner enn Norge. Slovenske Peter Prevc har vært ustoppelig så langt denne sesongen og leder verdenscupen soleklart. I tillegg har tyske Severin Freund vunnet de tre siste rennene i Kollen og kan bli den første noensinne til å vinne fire renn på rad i Holmenkollen. I tillegg viste Østerrikes Stefan Kraft to veldig solide hopp under gårsdagens lagkonkurranse, og ble trukket frem som favoritt av Daniel Andre Tande på gårsdagens pressekonferanse.

Norske hoppere:

21 Tom Hilde
34 Joachim Hauer
37 Andreas Stjernen
40 Anders Fannemel
42 Daniel Andre Tande
47 Johann Andre Forfang
48 Kenneth Gangnes

Her kan se listen over alle hoppere som stiller til start

Velkommen til Holmenkollen Skifestival!