Overlegne Johaug knuste konkurrentene

Therese Johaug var suveren under dagens tremil slo Ingvild Flugstad Østberg med nesten fire minutter. Det er, ifølge FIS, den største seiersmarginen i verdenscuphistorien.

Johaug satte fart rett fra startskuddet og ingen av konkurrentene turte å følge tempoet til jenta fra Dalsbygda. Allerede etter fem kilometer var avstanden til nummer to nesten ett minutt. Etter ti kilometer var avstanden over ett og et halvt minutt! Derfra og ut fosset Johaug fram i tåka og økte til konkurrentene.

– Det var et rått løp i dag. Jeg følte alt klaffet i første bakke og hørte jeg fikk luke, men synes ikke det gikk så fort. Jeg må bare gå mitt eget løp, også ble det bare mer og mer, sier Johaug til NRK.

Det var tidlig klart hvem som skulle vinne løpet, men kampen om de resterende pallplassene ble desto mer spennende.De første 20 kilometerne av løpet var det ca ti løpere som gikk sammen, men de siste ti kilometerne ble farten skrudd opp. Ingvild Flugstad Østberg satte fart og talentet fikk en luke til både Anne Kylloenen og Heidi Weng. Østberg holdt unna og kunne notere seg nok et imponerende resultat på et distanserenn.

Resultater 30km kvinner:

  1. Therese Johaug (NOR) 1:24:55,0
  2. Ingvild Flugstad Østberg (NOR) +3:46,5
  3. Anne Kylloenen (FIN) +4:16,0
  4. Heidi Weng (NOR) +4:41,1
  5. Laura Mononen (FIN) +4:43,9
  6. Charlotte Kalla (SWE) +4:45,9
  7. Krista Parmakoski (FIN) +4:51,8
  8. Ragnhild Haga (NOR) +4:54,6
  9. Masako Ishida (JPN) +4:55,2
  10. Justyna Kowalczyk (POL) +5:06,9

Full resultatliste finner du her