Bruk Kollenbilletten i Vikersund

Alle med billett til søndagsrennet i Holmenkollen som ble avlyst forrige helg, slipper inn på rennet som er flyttet til Vikersund fredag 12. februar.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) avgjorde mandag at det avlyste rennet i Holmenkollen søndag blir erstattet av et ekstra skiflyvningsrenn i Vikersund førstkommende fredag 12. februar kl. 20.00. Nå ønsker arrangørene i Vikersund å invitere alle som hadde billett til det avlyste rennet til Vikersundbakken denne fredagen.

Ny mulighet

– Vi ønsker å tilby de som ikke fikk se verdens beste hoppere i Kollen på søndag en ny mulighet til å se dem i Vikersund denne fredagen, sier president i organisasjonskomiteen i Vikersund, Stig Hamstad.

– Dessverre hadde vi værgudene mot oss i Kollen sist helg. Heldigvis har vi funnet en løsning ved å tilby alle som ikke fikk vært på hopprenn hos oss, muligheten til å oppleve skiflyvning i Vikersund. Vi ønsker arrangøren lykke til og håper på fulle tribuner og lange svev, sier daglig leder i Holmenkollen Skifestival, Kristin V. Sæterøy.

Arrangørene har forståelse for at ikke alle lenger har billetten sin. Derfor vil det i tillegg til billetten mulig å ta med epostbevis til validering i porten. Billetten i Vikersund tilsvarer en voksenbillett til en pris på 250 kroner.

Store forventninger

– Vi som arrangerer i Vikersund vil gjerne tilby dette som et plaster på såret, sier Hamstad.

Et norsk landslag i toppform har skrudd forventningene til helgens skiflyvningskonkurranse på hjemmebane opp til nye høyder. Etter at Norge utklasset konkurrentene i lagkonkurransen under Skiflyvnings-VM i Kulm, lurer alle på hva de kan utrette i verdens største bakke.

Ikke minst er det knyttet spenning til å se verdensrekordholder Anders Fannemel tilbake i verdensrekordbakken, kort tid etter at han vant i Sapporo.

– Det norske hopplandslaget har ikke vært så sterkt på lenge og her er det mange som kan hevde seg. Prestasjonene under VM i Kulm gjør det ekstra spennende å se hva nordmennene får til i Vikersund denne helgen. Og det er opp til publikum å gi dem hjemmebanefordelen med jubel og støtte, legger Stig Hamstad til.

I værmeldingen for Vikersund i helgen er det ingen tåke i sikte, den viser derimot klarvær og kuldegrader. Det lover godt for lange svev.

 Fakta om Vikersundbakken

  • Verdens største skiflyvningsbakke
  • Verdens- og bakkerekord på 251,5 meter. Satt av Anders Fannemel i 2015
  • En av kun fem skiflyvningsbakker i verden
  • Arrangerer verdenscup i skiflyvning 12-14. Februar
  • Ligger cirka 1 time vest for Oslo

Konkurranseprogram fredag

Kl. 16.30         Prøvehoppere

Kl. 17.30         1. treningsomgang konkurransehoppere

Kl. 18.30         2. treningsomgang konkurransehoppere

Kl. 20.00         Individuell konkurranse 1. omgang

Kl. 21.00         Individuell konkurranse 2. omgang

Kl. 22.00         Hopperpresentasjon av det norske landslaget

 

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Mona Lindseth,
Pressesjef i Skiflyvning Vikersund
Telefon: 97 10 23 62